Over ons

De Sportfieldcam is een project van Fotograaf Paul Martens. Paul Martens is al sinds jaar en dag actief als fotograaf. Zijn beelden van de skyline zijn inmiddels een begrip in Rotterdam en omstreken. Naast zijn werk als fotograaf is hij een ondernemer en probeert hij op verschillende manieren zijn horizon te verbreden. Voorbeelden hiervan zijn de verschillende video-opdrachten, timelapseproducties en het plaatsen van webcams.FPM logo

In zijn vrije tijd was Martens regelmatig te vinden langs het hockeyveld bij de wedstrijden van zijn zoons en dochter. Vanuit zijn werk kwam hij op het idee om de wedstrijden te filmen. In de jongere jaren was dit om mooie herinneringen vast te leggen, maar toen de jongens op een hoger niveau gingen spelen werd al gauw duidelijk dat deze beelden ook een ander doel zouden gaan dienen.

De coaches hechtten namelijk grote waarde aan de beelden waarop erg duidelijk zichtbaar werd waar de fouten lagen. Situaties als tegendoelpunten konden teruggespoeld worden, fouten die keer op keer gemaakt werden konden aan de spelers worden laten zien en de doelpunten en mooie acties werden gedeeld op de sociale media.

Er was dus een grote vraag naar beelden. Steeds meer andere teams begonnen om zijn diensten te vragen, maar hiervoor had hij geen tijd. Daarbij kwam dat ook de wedstrijden in de stromende regen gefilmd moesten worden. Terwijl de andere ouders onder het afdakje stonden met een bak koffie stond Paul in de stromende regen op de steiger in de wind.

IMG_0355

‘Dit moet anders.’ dacht Paul. En zo geschiedde, Paul Martens bedacht de Sportfieldcam. In maart 2014 werd de naam Sportfieldcam geregistreerd en de slogan “Capture. Analyse. Improve.” bedacht. De allereerste cam werd aangelegd bij de club van zijn zoons NHC de IJssel. Al gauw ging het lopen als een trein en werden zo’n beetje alle topsport wedstrijden vast gelegd. De beelden werden gebruikt in voorbesprekingen en zelfs trainingen werden opgenomen. Bezoekende clubs toonden ook snel interesse en al snel plaatste Paul een handvol camera’s bij clubs.

Vanaf augustus 2015 is Vincent Martens, Paul’s zoon, toegevoegd aan de onderneming. Hij gaat vanuit zijn opleiding Communicatie- en informatiewetenschappen aan de slag als Marketing & Communicatie medewerker. Vincent is zelf speler van IJssel Heren 1, is al ruim vier jaar actief als topsport coach bij NHC de IJssel Meisjes B1 en is al sinds zijn twaalfde actief als (jongste-)jeugdtrainer. De kennis die hij daarbij heeft opgedaan zal hij gaan gebruiken om de producten te optimaliseren.