• +06 - 53111382
  • info@sportfieldcam.nl

Uncategorized

Sportfieldcam nu ook voor rugby

Afgelopen zaterdag zijn wij met onze mobiele Sportfieldcam naar Rugbyclub Sparta in Capelle aan den IJssel geweest. Hierbij hebben wij onze eerste demo’s gemaakt van een rugbywedstrijd. De geĆÆnteresseerden ter plekke waren erg enthousiast. De combinatie van duidelijke overzicht shots en scherpe zoommogelijkheden over het gehele veld zorgde voor tevreden gezichten bij kenners.

Zie hieronder het resultaat:

Vraag nu een demo aan voor jouw vereniging!

Vincent Martens

Bart Looije over de Sportfieldcam

Afgelopen dinsdag vond er bij Hockeyclub Berkel en Rodenrijs een presentatie plaats van Bart Looije en Carlo Daniƫls over videoanalyse.
Beide heren deelden hun expertise over videoanalyse en vertelden over de verschillende mogelijkheden met Nacsport.
Gedurende deze presentatie besteedde Bart Looije, ex-international (43 interlands) en ex-hoofdklasse coach ook even aandacht aan de Sportfieldcam van HBR.
Hieronder zie je wat Looije te zeggen had over ons systeem:

Vincent Martens

De Sportfieldcam!

De Sportfieldcam is een camera die geplaatst wordt rond een sportveld. Steeds meer sportclubs zijn aan het professionaliseren en proberen op verschillende manieren de prestaties op het veld te verbeteren. Videoanalyse is hierbij een hulpmiddel dat aan een enorme opmars bezig is.

Steeds meer teams schakelen cameramannen in die vanaf de grond of uit een videosteiger de wedstrijden vastleggen. Het regelen van deze vrijwilligers is hierbij vaak een onaangename tijdsbesteding. Het klimmen in de videotorens is tevens niet zonder risico voor de cameramannen/vrouwen, maar ook voor kinderen die deze torens omdopen tot een levensgevaarlijk klimrek. Ook krijgt deze vrijwilliger vaak te maken met verschillende alles behalve plezierige weersomstandigheden als kou, regen en wind. Na de wedstrijd moeten ten slotte de bestanden thuis omgezet worden en dan vaak zeer omslachtig verzonden worden.

IMG-20150414-WA0003

Paul Martens met de mobiele Sportfieldcam + mast

Met de Sportfieldcam behoort dit voor velen herkenbare tafereel tot de verleden tijd. De camera wordt geplaatst op een mast, een gebouw of in een lichtmast. Afhankelijk van de omgeving en de wensen van de technische commissies, trainers en coaches. Hierna kan via een internet verbinding deze camera op afstand bestuurd worden. Vooraf kunnen opnames ingesteld worden, bijvoorbeeld: aanstaande zondag van 14:30 – 16:30 moet de camera opnemen. Vervolgens kan na de wedstrijd direct het bestand van de server afgehaald worden en zijn de beelden klaar voor analyse.

Ook kunnen de beelden live gestreamd worden via het internet zodat bijvoorbeeld supporters online mee kunnen kijken. Het is tevens mogelijk om deze beelden live op de bank te kijken op een tablet voor een beter overzicht voor de coaches en spelsituaties direct terug te draaien voor analyse tijdens de wedstrijd. Dit is ideaal voor dode spelsituaties als (straf)corners, vrije trappen/slagen, penalty’s etc.

De Sportfieldcam is een concept dat op verschillende manieren ingevuld kan worden naar wensen van de trainers, coaches en technische commissies. Uit eerdere ervaringen hebben wij enkele opties samengesteld.

Paul Martens
1